Jeg havde fornøjelsen af at møde Julia Lahme i Husets Café igår aftes. Der var launchparty for hendes nye bog Sandheder fra en løgner, som jeg glæder mig meget til at læse mere i (jeg kastede mig over den, da jeg skulle sove igår).

Men hvilken fest! Julia er så nede på jorden, utrolig varm og fantastisk til at dele sandheder med andre. Og hvilke sandheder, der kom på bordet igår (men sådan skal det jo også helst være, når man er blandt venner, ik?). Det kunne ikke have ramt mere plet. Det var skræmmende, så meget jeg kunne nikke genkendende til. Og samtidig helt fantastisk!

Størstedelen af sandhederne på bordet var en stor del af mit liv, FØR jeg fik sagt stop. Sandheder, som stille og roligt sneg sig ind i mit liv og bestemt ikke gjorde det bedre – tværdigmod. Og selvom jeg kun lige er begyndt at snuse (og nyde) mit nye liv, så var det enormt dejligt (og et kæmpe klap på skulderen), at kunne se sig selv i øjnene og med stolthed i stemmen sige “Jeg klipper mit eget nye glansbillede (med mit eget glimmer), og jeg vil ikke ligge under for *****-ledere, som ikke værdsætter mig alligevel”. Så hellere sige op, også selvom der er Finanskrise, og finde en plads i livet, hvor jeg ikke går ned med stress. En plads, hvor jeg ikke arbejder mig helt ihjel. Og vigtigst af alt, en plads hvor jeg  ikke kommer trist hjem fra arbejde hver og hveranden dag til en kærlig familie, som bestemt ikke har fortjent at få sådan en mor og kone hjem.

Livet er ALT for kort til den slags. Så TAK Julia, fordi du har turde (hvor mange andre tier). Tak fordi du valgte den her vinkel til din bog på charterferien. Jeg håber, at kvinder landet over vil snuppe den fra hylden, og læne sig tilbage i sofaen og lade sig inspirere. Og mest af alt håber jeg, at flere kvinder finde modet til at sige op i tide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *